ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΙΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ TELEGRAPH ΣΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

 

sikinos_telegrafΣτα λιγότερο κατοικημένα νησιά της Ελλάδας αναφέρεται εκτενές άρθρο της Telegraph, προβάλλοντας τις ομορφιές τους και τονίζοντας την ιδιαίτερη γοητεία και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους. Την τιμητική τους, έχουν δύο νησιά της –πρώην- Επαρχίας και νυν Περιφερειακής Ενότητας Θήρας. Η Σίκινος και η Ανάφη.
«Αυτό το νησί, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, έχει ένα από τα πιο ελκυστικά τοπία στις Κυκλάδες», γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: « οι επισκέπτες μπορούν να προσδοκούν την απόλαυση στις οικογενειακές ταβέρνες με την κυριαρχική παρουσία της μαμάς-οικοδέσποινα, και τα ψαροκάικα που αναχωρούν από το λιμάνι της Αλοπρόνοιας προς τις απομακρυσμένες ακρογιαλιές».
anafitelegraphΌσο για την Ανάφη, η Telegraph, γράφει: « Ο μοναδικός οικισμός του νησιού, η Χώρα, βρίσκεται σε μια περίοπτη-προνομιακή θέση, στα 260 μέτρα υψόμετρο, απ΄ όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει τη θέα του κρητικο0ύ Πελάγους. Τα ηφαιστειακά πετρώματα (αποτέλεσμα της ηφαιστεακής έκρηξης στη Σαντορίνη- καλύπτουν το νησί, καθιστώντας το αραιοκατοικημένο. Αλλά αυτή η απομόνωση είναι υπέροχη και οι απομονωμένες παραλίες κάνουν την αίσθηση αυτού του νησιού της άγονης γραμμής (end-of-the-ferry-line- το τέλος του δρομολογίου των πλοίων) ελκυστικότερη. Η διαδρομή προς την Καλαμιώτισα, ένα μοναστήρι στο νοτιο-ανατολικότερο σημείο του νησιού, συνιστάται».