ΟΙΑ- Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΟΙΑΣ

 

 

OIA_LOCARDI H ιστοσελίδα με το ιδιόρρυθμο όνομα «blame the monkey» («Φταίει η μαϊμού» λογοπαίγνιο στο αγγλοσαξονικό «φταίαει το χρήμα» -Blame the money ή σε ελεύθερη απόδοση- «κατηγορείστε το χρήμα»), θεωρείται από περίπου 2,5 εκατομμύρια αναγνώστες ανά την υφήλιο, ως ένας υψηλού επιπέδου φωτογραφικός χώρος. Ο δημιουργός και επιμελητής της, Elia Locardi είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επαγγελματίας ταξιδιωτικός φωτογράφος, παιδαγωγός και δημόσιος ομιλητής που αναζητεί και καταγράφει τα πιο όμορφα και εμπνευσμένα τοπία στον κόσμο. Για τη δουλειά του έχει τιμηθεί πολλές κορυφαίες διακρίσεις και συνεργάζεται με πολλούς επιστημονικούς και τουριστικούς φορείς. Σε μια από τις αναρτήσεις του, δημοσίευσε μια πραγματικά εκπληκτική σειρά φωτογραφιών με τα πιο φωτογενή σημεία του πλανήτη. Στις εντυπωσιακές λήψεις φιγουράρει η Σαντορίνη τ την οποία μάλισδτα έχει και ως προμετωπίδα στην προσωπικήν του ιστοσελίδα.oIA_ELIA_LOCARDI

 

 Γράφει ο Locardi:

 

 «Όταν οι άνθρωποι μιλούν για το ελληνικό νησί της Σαντορίνης, λένε συχνά ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου. Κατά τη γνώμη μου, όλα τα θετικά πράγματα που οι άνθρωποι λένε για αυτόν τον παράδεισο του Αιγαίου, είναι εκατό τοις εκατό αλήθεια. Από το τοπίο, στο φαγητό και το κρασί, στην υπέροχη συμπεριφορά τόσο των κατοίκων και των επισκεπτών, η Οία είναι απλά εκπληκτική από κάθε οπτική γωνία.

  Αν και υπάρχουν δεκάδες όμορφα σημεία πλεονεκτική θέση σε όλη την πόλη, αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή συναρπαστικό για λήψεις στην Οία.  Είναι επίσης η πλέον προβεβλημένη περιοχή, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε βράδυ για να έχουν την ευκαιρία  να δουν το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή για να πούμε το λιγότερο και όταν ο ήλιος βουτάει κάτω από τον ορίζοντα, όλη η πόλη ξεσπά σε ζητωκραυγές και χαρούμενα χειροκροτήματα.

Αυτό το σημείο είναι όμορφο να το βιώνετε καθημερινά, αλλά τις περισσότερες φορές οι ουρανοί γύρω από τη Σαντορίνη παραμένουν σε ένα σταθερό, έντονο μπλε. Αν είστε τυχεροί, ωστόσο, υπάρχουν μερικές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπου μπορείτε να «αιχμαλωτίσετε» την πόλη της Οίας κάτω από τα πανέμορφα συναρπαστικά  σύννεφα. Πέρασα 10 ημέρες περιμένοντας υπομονετικά για αυτή την ευκαιρία και τελικά την τρεις μέρες πριν φύγω διαπίστωσα ότι η  υπομονή μου, τελικά απέδωσε καρπούς».

 

ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ LOCARDI

 

Photographing The World: Cityscape, Astrophotography, and Advanced Post-processing

 

Double Rainbow Over Surfers Paradise

Double Rainbow Over Surfers Paradise 

 

Kuala Lumpur

Pulse | Kuala Lumpur 

The City of Lights | Paris

The City of Lights | Paris 

 

 

 

The Heart of Santorini | Oia Greece

The Heart of Santorini | Oia Greece

 

 

 

Rising Tide | New Zealand

Rising Tide | New Zealand

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ: http://www.blamethemonkey.com/category/architecture

http://www.elialocardi.com/